Microsoft Outlook 2016 veya 365'te Yeni Mesaj Uyarıları Nasıl Kapatılır

Yeni bir mesaj aldığınızda, Outlook çeşitli uyarıları tetikleyebilir. Bir görev çubuğu bildirimi görebilir, sistem tepsisinde bir mesaj simgesi fark edebilir, bir ses duyabilir veya hatta işaretçinizin kısa süre içinde bir e-posta mesajı simgesine dönüşdüğünü görebilirsiniz. İşte hepsinin nasıl devre dışı bırakılacağı.

Meşgul bir proje üzerinde çalışıyorsanız, ekranınızı bir video konferans için paylaşıyorsanız veya John Accounting'ten John'un tüm ekiple birlikte başka bir e-posta mesajı gönderdiğinde her zaman uyarılmak istemiyorsanız, masaüstü uyarılarınızı kapatmak isteyebilirsiniz. veya en azından hangi tür uyarıların göründüğü konusunda daha seçici olun. Bu uyarı türlerinden birkaçı Microsoft Outlook'ta otomatik olarak etkinleştirildiğinden, bunları manuel olarak kapatmanız gerekir.

Yeni Mesaj Uyarıları Nasıl Kapatılır

Microsoft Outlook'ta yeni mesaj uyarılarını kapatmak basittir! Birkaç hızlı tıklamayla çalışmanızı huzur içinde yapmaya hazır olacaksınız.

Şeritteki “Dosya” sekmesine geçerek başlayın.

Açılan Dosya bölmesinde, “Seçenekler” komutunu tıklayın.

Açılan Outlook Seçenekleri penceresinde, sol bölmedeki “Posta” ayarını tıklayın.

Sağ bölmede, "Mesaj Varış" bölümüne gidin.

Bu, aradığınız ayarları bulacağınız yerdir. Aşağıdaki seçenekleri yapılandırabilirsiniz:

  • Play a sound: Disable this option if you don’t want to hear the chime every time you receive a new message.
  • Briefly change the mouse pointer: Disable this option to prevent your cursor from changing to an envelope when a new message arrives. It happens so quickly, it’s pretty useless anyway.
  • Show an envelope icon in the taskbar: Disable this option if you don’t want to see the icon appear on your system tray every time a new message arrives.
  • Display a Desktop Alert: Disable this option if you don’t want Outlook popping up a Windows notification when you get new messages. The extra option “Enable preview for Rights Protected messages” that’s available when this option is enabled is really only applicable if you’re using Outlook to connect to an Exchange server. Disabling it prevents Windows notifications from displaying message previews when message have been marked as sensitive.

Ve işte bu kadar! İstemediğiniz seçenekleri kapatın ve dikkat dağıtmadan çalışmaya geri dönün.